U trendu

„Slučajno se predozirao“: Umro pisac lažnih vesti koji je „omogućio“ izbor Trampa

Vodeći pisac lažnih vesti na internetu tokom prošlogodišnje kampanje za predsedničke izbore u SAD, Pol Horner (38), koji je tvrdio da je Donald Tramp postao američki predsednik zahvaljujući njemu, pronađen je mrtav u domu na periferiji Feniksa, a forenzičari smatraju da se „slučajno predozirao“ lekovima.

AP prenosi da je portparol kancelarije šerifa okruga Marikopa Mark Kejsi izjavio da je Hornerovo telo pronađeno u krevetu 18. septembra i da autopsijom nisu utvrđeni nikakvi znaci nasilja.

Kejsi je kazao da je Horner godinama preterano koristio lekove koji se izdaju na recept.

„Dokazi sa lica mesta ukazuju da bi ovo moglo da bude slučajno predoziranje“, rekao je Kejsi.

AP navodi da je Horner bio poznat po pisanju lažnih priča i širenju obmana putem interneta, koje su često postajale viralno popularne na Fejsbuku i varale hiljade ljudi.

Navodi se da je jedna od tih lažnih priča bila je tvrdnja da je tada još uvek aktuelni predsednik Barak Obama gej i radikalni musliman, kao i da se demonstrantima isplaćuju hiljade dolara da protestvuju na Trampovim mitinzima.

Horner je u prošlogodišnjem intervjuu za „Vašington post“ kazao da smatra da je Tramp ušao u Belu kuću zahvaljujući njemu, pošto pristalice republikanskog kandidata nisu proveravale priče koje je pisao pre nego što bi ih širili dalje na društvenim mrežama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar