U trendu

Smanjuje se broj korisnika bez struje u Džordžiji u SAD

Napajanje strujom postepeno se ponovo uspostavlja u američkoj državi Džordžiji posle prolaska tropske oluje Irma, i smanjuje se broj domaćinstava bez struje, saopštile su elektrokompanije.

Manje od 600.000 korisnika elektrokompanija Džordžija pauer i Elektrik Member jutros je još bez struje, navele su kompanije. Gotovo 1,5 miliona ljudi u Džordžji je ostalo bez struje u naletu oluje.

Elektrokompanije nastavljaju da procenjuju štetu od destruktivnog nevremena, dok se istovremeno ponovo uspostavlja snabdevanje.

Prema navodima kompanija, popravke i zamene srušenih električnih vodova mogle bi da potraju nekoliko dana.

Guverner Džordžije Nejtan Dil juče je ukinuo naredbu za evakuaciju za gotovo 540.000 stanovnika priobalnih oblasti. On je upozorio da bi obnova mogla da traje duže, jer je nevreme pogodilo celu državu. U Džordžiji je od oluje stradalo dvoje ljudi.

Jedan čovek je poginuo kada se drvo srušilo na njegovu kuću u Sendi Springsu, a 67-ogodišnja žena je poginula kada je drvo palo na vozilo u kome je bila u Okrugu Forsajt.

U saveznoj državi Floridi, gde je uragan Irma prvo udario, takodje se postepeno uspostavlja struja bez koje je ostalo gotovo pet miliona korisnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.