U trendu

Šmit vikao na KZN: Dosta mi je političkih igara

SARAJEVO – Visoki predstavnik u BiH Krisitijan Šmit danas je tokom posete Goraždu razgovarao i sa novinarima o izmenama Izbornog zakona i deblokadi Federacije BiH, i tom prilikom vrlo žustro govorio, ljut zbog, kako je rekao, nerada političara, igranja političkih igara i prebacivanja odgovornosti s jednih na druge.

Na pitanje novinara o tome zbog čega se nije fokusirao i na prava Ostalih prilikom sastavljanja izmena, Šmit je reagovao vrlo otvoreno i burno.

„Glupost, potpuna glupost. Ljudi, nisam došao da sedim i stojim ovđe, ja brinem za ovu državu. Ovo je grad u kojem su ljudi gubili živote i mi (OHR) nismo ovde da igramo političke igre. Političari ih igraju i meni je više dosta toga. Žao mi je što sam glasan, ali preko glave mi je insinuacija koje su netačne“, rekao je Šmit, preneo je portal Klix.ba.

On je naglasio da je u BiH došao s dobrom namerom, a da su političari ti koji sve vide kao monetu za potkusurivanje i da sabotiraju deblokiranje države.

„Petnaest godina političari u ovoj zemlji nisu u stanju da se dogovore o Izbornom zakonu, pitajte njih zašto to nije promenjeno. Postajem jako ljut jer svi ovde krive sve druge i uvek je neko drugi kriv“, rekao je Sćmit.

On je ponovio da je krajnje vreme da političari sednu i počnu da rade i da neće prihvatiti stalna krivljenja njega da dovodi u pitanje teritorijalni integritet države ili Ostale u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar