U trendu

Snažan zemljotres razorio Filipine, osam žrtava, turistički raj više ne postoji (video)

Zemljotres i dva naknadni potres koji je usledio posle nekoliko sati i bio još jači, pogodili su danas slabo naseljena ostrva Batan u Luzonskom moreuzu na severu Filipina, pri čemu je stradalo osam osoba, povređeno oko 60 i načinjena značajna materijalna šteta, saopštile su filipinske vlasti, prenosi AP.

Šef lokalne kancelarije za vanredne situacije Roldan Esdikul izjavio je za AP da su se u potresima, koji su probudili lokalno stanovništvo, srušile kuće napravljene od kamena i drveta.

„Naš krevet i sve ostalo njihalo se sa jedne strane na drugu poput viseće mreže za ležanje. Svi smo potrčali u zaklon“, rekao je Esdikul koji živi u mestu Basko na ostrvima koja ukupno imaju oko 2.800 stanovnika.

Navodi se da je prvi udar zemljotresa imao jačinu od 5,4 stepeni Rihterove skale, potom je usledio još jedan od 5,9 stepeni, a kasnije i treći od 5,7 stepeni Rihtera.

Izvršni direktor agencije za vanredne situacije filipinske vlade Rikardo Halad kazao je za Rojters da su delom urušile zgrade na ovim ostrvima popularnim među turistima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar