U trendu

Snažna eksplozija u centru Budimpešte (video)

Snažna eksplozija odjeknula je u centru Budimpešte i u tom delu su hitno raspoređene jake policijske snage, javljaju svetski mediji.

Prema prvim informacijama, ima povređenih, a za sada nije poznat uzrok eksplozije. Snimci sa lica mesta prikazuju prisustvo velikog broja pripadnika policije na raskrsnici Oktogon, a očevici navode da ima žrtava.

Najmanje dve osobe su prebačene u bolnicu, javljaju lokalni mediji, a pretpostavlja se da se radi o policajcima.

https://www.youtube.com/watch?v=ouJiDs5Pb8w

Izveštaji o uzroku eksplozije su dvojaki, spekuliše se da je u pitanju curenje gasa koje je dovelo do zapaljenja i detonacije, dok pojedini izvori navode da se radi o bombi.

Informacije stižu samo od nezvaničnih policijskih izvora sa mesta događaja, zvaničnih saopštenja do ranih jutarnjih sati nije bilo.

Mađarski Blik prenosi da se eksplozija dogodila u prizemlju jedne zgrade u kom se nalaze poslovni prostori.

Ističe se i da su od eksplozije popucala stakla na okolnim zgradama. Blik dodaje i da je „nekoliko osumnjičenih pobeglo sa lica mesta posle eksplozije“, kao i da to policija još nije potvrdila.

Okolni pabovi i restorani su ispražnjeni, a gostima hotela koji se nalaze u blizini nije dozvoljeno da izlaze na ulicu. Eksplozija nije izazvala požar, ali su na licu mesta i vatrogasne jedinice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.