U trendu

Snažna erupcija vulkana (video)

Vulkan Merapi eruptirao je drugi put u poslednjih 20 dana, bacajući stub pepela visok 6.000 metara i praveći kišu pepela u nekoliko obližnjih gradova.

Snažna eksplozija: Snimak erupcije vulkana u Indoneziji

Snažna eksplozija: Snimak erupcije vulkana u Indoneziji

Gepostet von Svet sa Sputnjikom am Dienstag, 3. März 2020

Jedan od najaktivnijih vulkana u Indoneziji, planina Merapi, eruptirao je u utorak bacajući stub pepela visine do 6.000 metara, saopštila je Indonezijska agencija za meteorologiju, prenosi „Džakarta post“.

Erupcija vulkana, koji se nalazi u provinciji Centralna Java, počela je u 05.22 (po lokalnom vremenu) i trajala je 450 sekundi, saopštila je Agencija za istraživanje i tehnološki razvoj za geološke katastrofe. Do sada vlasti nisu podigle nivo uzbune, iako su privremeno zatvorile aerodrom, koji se nalazi 14 kilometara severno od Surakarte. Alarm ostaje na nivou opreza, drugog od četiri koji čine indonezijski sistem upozorenja, od njegove poslednje erupcije u februaru.

Eksplozija je bacila vulkanski materijal u radijus od skoro tri kilometra od kratera i izazvala kišu pepela na nekoliko lokacija koje se nalaze u blizini vulkana. Vlasti su takođe zatražile od stanovništva da se ne približavaju vulkanu na manje od tri kilometra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar