U trendu

SNV donirao stambeni kontejner šestoročlanoj porodici

ZAGREB – Poslanik u Saboru i potpredsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Dragana Jeckov danas je, u sklopu humanitarne akcije „Banija je naša kuća“, predala veliki stambeni kontejner šestoročlanoj porodici Cvjetković u Hrtiću, mestu u blizini Dvora.

Porodica Cvjetković prošlog vikenda je ostala bez kuće, koja je u decembru bila oštećena u zemljotresu, a do kraja je uništena u katastrofalnom požaru, piše Hina.

Porodica je privremeno pronašla smeštaj zahvaljujući načelniku opštine Dvor Nikoli Arbutini, a donirani kontejner omogućiće im siguran smeštaj dok čekaju obnovu kuće, piše u saopštenju SNV.

„To je pravi primer da opština, država i SNV funkcionišu zajedno. Osigurali smo smeštaj šestoročlanoj porodici kojoj se dogodio zemljotres, požar, i pitamo se šta je treće, a na ovom području smo zbog poplava i inače dvaputa godišnje odsečeni od Hrvatske Kostajnice i Siska“, rekao je Arbutina.

On je dodao da je nakon požara kontaktirao SNV, koji je u roku od dva dana osigurao stambeni kontejner.

„Porodica ima četvoro dece, svi smo se uključili kako bismo što pre rešili njihovo stambeno pitanje. Ovo je jedan od 25 kontejnera koji su bili u Lekeniku, a koje je osigurala Ambasada Republike Srbije“, rekla je Jeckov i zahvalila donatorima, Štabu civilne zaštite i Hrvatskoj vojsci.

Istakla je da je potres pogodio i područje opštine Dvor, o kojem se možda ne priča dovoljno, iako i ono ima mnogo crvenih i žutih nalepnica.

Današnjom donacijom SNV u sklopu humanitarne akcije osiguran je 130. kontejner za područje Banije koju je pogodio zemljotres.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar