U trendu

Šojgu: Oružane snage ŠOS i ZND važne za regionalnu stabilnost

MOSKVA – Oružane snage država članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i Zajednice nezavisnih država (ZND) igraju sve veću ulogu u održavanju regionalne stabilnosti i bezbednosti usred eskalacije međunarodnih sukoba, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
Šojgu je, na sastanku ministara odbrane zemalja članica ŠOS i ZND u Moskvi, rekao da Ministarstvo odbrane Rusije posvećuje veliku pažnju razvoju saradnje sa ministarstvima odbrane prijateljskih država i jačanju zajedničke bezbednosti.
Šojgu je istakao da je simbolično što se sastanak ministara odbrane ŠOS i ZND održava na Dan heroja otadžbine koji se svake godine obeležava u Rusiji.
„Herojstvo koje su naši narodi pokazali u borbi protiv nacizma, fašizma i militarizma tokom Drugog svetskog rata nije dozvolilo da mračne sile porobe svet, a mi, kao naslednici generacije pobednika, moramo čvrsto da čuvamo mir i sprečimo globalnu katastrofu“, naglasio je Šojgu.
Ministri odbrane devet zemalja na sastanku su razgovarali o međunarodnoj i regionalnoj bezbednosti i daljem jačanju saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, preneo je TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.