U trendu

Šokantno: 9 godina držao šestočlanu porodicu zarobljenu u podrumu kuće (video)

Austrijancu Josefu Bruneru (58) sudiće se jer je porodicu držao zarobljenu, a Daily Mail piše da su susedi otkrili da je Bruner živio pokraj ove nesrećne porodice pre 16 godina.

Policiju je o svemu obavestio 25-godišnjak, za kojeg se kasnije otkrilo da se zove Jan Zon van Dorsten (25), a koji je došao po pomoć u kafić, nakon što je godinama bio zatočen u kući.

– Odmah se videlo da ne zna gde je ni što radi. Rekao je da je pobegao i da treba pomoć. Imao je dugu kosu, prljavu bradu, na sebi je nosio staru odeću i izgledao je zbunjeno. Priznao je i kako živi na farmi s braćom i sestrama i kako mu je dosta takvog života – rekao je medijima konobar Kris Vesterbek.

Policija je potvrdila da je Jan živio u malom, zatvorenom prostoru devet godina. Ali, slučaj je postao zagonetniji kad se u otkrilo da je Jan od juna imao pristup internetu i bio je aktivan na društvenim mrežama. Tokom tog vremena uglavnom je objavljivao poruke za podizanje ekološke svesti i uopšte fotografije prirode, koja mu očito puno znači.

Majstor iz Austrije je šesteročlanu porodicu držao zarobljenu u svojoj kući u podrumu devet godina. Gert van Dorsten i njegovo petero odrasle dece u podrumu kuće čekali su navodni smak sveta.  Bruner je napravio tajnu sobu i tamo ih zarobio, a Daily Mail je otkrio kako neki od unesrećenih zatvorenika više ne mogu ni da govore.

Policajci su rekli da im je bilo vrlo teško da razumeju žrtve zbog problema s govorom. Dodali su da je familija spavala i jela na podu u sobi bez prozora. Ipak, policajci kažu kako porodica nije bila pothranjena i da su izgledali „normalno“.

Porodica van Dorsten živela je poput hobita “u toj straćari“. Daily Mail je  otkrio je kako je Bruner ilegalno živeo u prikolici nedaleko od kuće u kojoj je zatočio šestočlanu porodicu. Svake sedmice išao je u Lidl da kupi namirnice za svoje zatočenike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.