U trendu

Spajdermen avantura za devojčicu obolelu od raka

Šestogodišnjoj devojčici iz Kanade Mejbel Tuk ispunila se želja da dan provede kao SpajderMejbel i da se uz svog omiljenog superheroja Spajdermena bori protiv kriminala.     

Devojčica, koja boluje od raka, tražila je od Fondacije dečijih želja Kanade da dan provede u jurnjavi po Edmontonu, sa Spajdermenom, koji kao i ona ima specijalnu krv.    

Mejbel se probudila u ponedeljak ujutru i na vestima čula da gradske vlasti mole SpajderMajbel da pomogne u spasavanju kapitena lokalnog hokejaškog tima.  

U ovu insceniranu poteru uključili su se policijski zvaničnici, gradonačelnik, brojni građani na ulicama i preko društvenih mreža, Spajdermen i drugi likovi iz stripa koji Mejbel voli da čita dok prima terapiju.

Devojčici su čak omogućili da se uz pomoć užadi vere po krovovima, a od gradskih vlasti je dobila i dozvolu za nošenje „pištolja za mreže“.  

Pošto je posle niza filmskih peripetija Mejbel oslobodila hokeješa, izjavila je da je cela avantura bila „prilično kul“.

Slična predstava organizovana je 2013. u San Francisku, kada je u ulozi Betmenovog pomoćnika bio petogodišnji Majls Skot, koji je bolovao od leukemije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.