U trendu

Spajić: Eskoboar podržava aktuelnu Vladu Crne Gore

PODGORICA – Crnogorsko Ministarstvo finansija i socijalnog staanja saopštio je danas da je specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u razgovoru s ministorm Milojkom Spajićem izjavio da SAD podržavaju aktuelnu Vladu Crne Gore, sve dok ona bude posvećena evroatlantskom putu i beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije i ekonomskom boljitku građana.

“Svaka vlada koja je na tom putu ima podršku SAD“, rekao je Eskobar tokom susreta sa Spajićem, koji se nalazi u radnoj poseti SAD.

Navodi se da su SAD pohvalile ekonomske rezultate Vlade Crne Gore u 2021. uključujući „najveći ekonomski rast u Evropi kao i reformski iskorak napravljen kroz programe “Evropa Sad!”, “Montenegro Works”, rešavanju gorućih nasleđenih problema kao što su „hedžing aranžman“ kredita kineske Eksim banke.

Dodaje se da je Eskobar naglasio da SAD poštuju demokratsku volju građana Crne Gore i da se neće mešati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori.

Spajić je zahvalio SAD na podršci i informisao Eskobara o narednim reformskim koracima Vlade Crne Gore, stoji u saopštenju Ministarstva finansija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.