U trendu

Španska policija otkrila narko-podmornicu domaće radinosti

MADRID – Španska policija objavila je danas da je zaplenila narko-podmornicu domaće radinosti koja je mogla da prevozi preko dve tone tereta.

Policija je prošlog meseca naišla na podmornicu dugačku devet metara u izgradnju u Malagi, na jugu Španije, tokom šire međunarodne akcije protiv droge u kojoj je učestvovalo još pet zemalja i Evropol, prenosi AP.

Polupotopna podmornica širine tri metra izrađena je od fiberglasa i šperploča pričvršćenih za strukturni okvir, ima tri otvora na jednoj strani i obojena je u svetloplavu boju. Ima dva motora od 200 konjskih snaga.

Rafael Perez, šef španske policije, rekao je da podmornica nikada nije isplovila.

„Mislimo da je trebalo da ode na pučinu kako bi se sastala sa matičnim brodom da preuzme drogu“, verovatno kokain, pre povratka u Španiju, rekao je Perez novinarima.

„To je poput sante leda. U praksi gotovo sve to ide pod vodu osim vrha, što je jedini deo koji bi se mogao videti sa drugog broda ili helikoptera“, rekao je Perez.

Slična plovila za šverc droge u prošlosti su otkrivena u Atlantskom okeanu, posebno u blizini Centralne i Južne Amerike, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.