U trendu

Španske kamiondžije ponovo u štrajku

MADRID – Neformalna organizacija španskih vozača kamiona, čiji su protesti ranije ove godine paralizovali zemlju i paralisali lance snabdevanja u Španiji, započela je rano jutros novi štrajk, zahtevajući izmene propisa o drumskom prevozu tereta i protestujući zbog rastućih troškova života.

Grupa Platforma za odbranu transporta pozvala je danas na još jedan neograničeni štrajk tražeći promene u regulaciji drumskog tereta, s ciljem da se zaštite marže prevoznika i smanje troškovi poslovanja, preneo je Rojters.

U izveštajima lokalnih medija se navodi da se jutros u ključnim centrima lanca snabdevanja u Španiji, u luci Barselona i na kvantaškim pijacama u Madridu i Sevilji, četvrtom po veličini gradu u zemlji, saobraćaj odvijao bez zastoja.

Vozači kamiona planiraju demonstracije i u centru Madrida, ispred železničke stanice Atoča.

Današnji protest kamiondžija održava se dan nakon velikih demonstracija organizovanih protiv politike javnog zdravstva u regionu Madrid i 11 dana od održavanja širokih demonstracija protiv rastućih troškova života na koje su građane pozvali glavni španski sindikati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar