U trendu

Španski grad u lovu na „galicijskog Ramba“

MADRID – Stanovnici Pontedeuma, grada na severozapadu Španije, udružili su se kako bi pokušali da uđu u trag osuđenom ubici poznatom kao „galicijski Rambo“.

On je više puta bežao iz zatvora i ima široko znanje o tehnikama preživljavanja, a veruje se da živi u obližnjoj šumovitoj oblasti.

Alfredo Sančez Čakon je u bekstvu od marta, kada se nije vratio u zatvor nakon što mu je izdata dnevna propusnica, piše Gardijan.

Sančez Čakon ima 63 godine, a trebalo je da bude u zatvoru do 2025. zbog ubistva koje je počino 1996. godine.

On je u Španiji poznat po tome što je već dva puta pobegao iz zatvora.

Prvi put je pobegao 1999. godine, kada je navodno spojio niz čaršava kako bi se spustio niz zidove zatvora u Pontevedri, dok su drugi zatvorenici ometali čuvare.

Bio je više od dve godine u bekstvu, a od pomoći da se krije u gustim šumama na severu Španije, bila mu je i obuka koju je prošao kao bivši član Španske Legije.

Ponovo je pobegao 2001. godine, ali je na slobodi uspeo da bude samo 25 minuta.

Međutim, posle nekoliko meseci u malom gradu Pontedeume, u Galiciji, oko 105 kilometara od zatvora, stanovnicima su misteriozno počeli da nestaju predmeti iz kuhinja – paketi keksa, limenke piva i naresci.

Drugi su imali bliske susrete – jedna osoba je ispričala da je naletela na čoveka u svojoj kuhinji, koji je virio u otvoreni frižider, usred noći.

Sumnja da bi to mogao biti Sančez Čakon pojačala se prošle nedelje, pošto je jedan lovac naišao na čoveka, koji je odgovarao opisu begunca, koji živi u improvizovanom kampu u gustoj šumi jednog parka u blizini grada.

Očajni stanovnici su se ubrzo okupili, a njih osam je najavilo da će formirati patrolu koja će pretražiti područje u potrazi za tragovima begunca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar