U trendu

Španskoj princezi preti osam godina zatvora

Španska princeza Kristina odbacila je danas optužbe za utaju poreza u svedočenju pred sudom i navela da ne zna zašto su njeni lični troškovi plaćani kreditnom karticom kompanije koja se nalazi u zajedničkom vlasništvu nje i njenog supruga.

Tokom dvadesetominutnog svedočenja, Kristina je naglasila da je njen suprug vodio računa o porodičnim troškovima, kao i da nije bila upućena u finansijske transakcije njihove firme za prodaju nekretnina.

Španska princeza, ako bude osudjena, mogla bi da bude osudjena na osam godina zatvora.

Kristina je  svedočila jedan dan nakon što je njen suprug završio svoje trodnevno saslušanje zbog istih optužbi.

Injaki Urdangarin nije uspeo da objasni kako su lični troškovi poput puta na safari ili računa za vino knjiženi preko računa kompanije koja je u zajedničkom vlasništvu španskog prinčevskog para, navodi agencija AP.

On je na sudu izjavio da njegova žena Kristina nikada nije koristila kreditne kartice zajedničke kompanije „Aizon nekretnine“.

Urdangarin, nekadašnji olimpijski šampion u rukometu, tereti se i za zloupotrebu svoje nekadašnje titule vojvode od Palme i proneveru oko šest miliona evra preko ugovora koje je zaključivao neprofitni institut čiji je bio predsednik.

Rodjena sestra španskog kralja Felipea VI Kristina prvi je član kraljevske porodice koji se našao pred sudom otkako je 1975. godine ponovo uspostavljena monarhija. Ona je zvanično optužena u decembru 2014. godine, u sklopu četvorogodišnje istrage protiv njenog supruga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.