U trendu

Spasioci zatekli jeziv prizor na mestu avionske nesreće u Rusiji (video)

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je da je pronađeno više od 200 ostataka tela na mestu nesreće aviona An-148 u blizini Moskve.

Razlozi pada aviona se utvrđuju.

Pres-služba avio-kompanije „Saratovske avijalinije“ saopštila je da je avion An-148 pre leta za Orsk prošao neophodnu proveru i da je bio tehnički ispravan.

Portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko izjavila je da je utvrđeno da je avion u trenutku pada bio ceo, da nije bilo eksplozije i da se eksplozija dogodila tek nakon rušenja.

Spasilačke ekipe sinoć su na mestu pada aviona pronašle crnu kutiju koja beleži parametre leta, izjavio je jutros šef regionalnog direktorata ruskog Ministarstva za vanredne situacije Sergej Poletikin.

„Crna kutija sa parametrima leta pronađena je u 18. sektoru (operacije pretrage). Međudržavni vazduhoplovni komitet radi na potvrđivanju i identifikaciji uređaja“, rekao je Poletikin.

Predstavnik Ministarstva izjavio je jutros za Sputnjik da je pronađena i druga crna kutija i da se njeno stanje utvrđuje.

Avion An-148 sa 65 putnika i šest članova posade leteo je ka gradu Orsk, u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u nedelju u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.