najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sporazum o Siriji u stanju suspenzije

Sporazum Rusije i SAD o Siriji se nalazi u stanju suspenzije jer je još nejasno kako se Vašington odnosi prema opoziciji koja ne priznaje taj dogovor, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

“Izjave i potezi američkih kolega, kada je reč o Siriji, odlikuju se mnogim protivrečnostima, dok je nama prioritet da se prevaziđu sve dvosmislenosti, pogotovo jer one direktno utiču na saradnju sa SAD kada je reč o sprovođenju dogovora, koji se trenutno nalaze u stanju suspenzije, jer je nejasno kako se Vašington odnosi prema opozicionarima koji ne prihvataju taj dogovor”, rekao je Lavrov.

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je prethodno da je Vašington na ivici da obustavi sve pregovore sa Moskvom kada je reč o sirijskom konfliktu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tim povodom izrazio žaljenje zbog nekonstruktivnog pristupa i retorike koja se mogla čuti u poslednjih nekoliko dana, istakavši da je Moskva i dalje zainteresovana za saradnju sa Vašingtonom po pitanju Sirije.

Lavrov je rekao da Rusija smatra da se ne sme dozvoliti propast dogovora Rusije i SAD o Siriji, čija bi realizacija pomogla da se uspostavi koordinacija u borbi protiv terorizma.

“Uvereni smo da bi realizacija mogla da pomogne da se uspostavi efikasna koordinacija u borbi protiv terorizma, da se učvrsti primirje, da se proširi humanitarni pristup stanovništvu kojem je potrebna pomoć”, rekao je Lavrov.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike