U trendu

Srbija i UAE o sporazumu u oblasti zapošljavanja

DUBAI – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ministar za ljudske resurse i emiratizaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Abdulrahman Al Avar danas su se na sastanku u Dubaiju saglasili da postoji interes za zaključivanje sporazuma o privremenom zapošljavanju između dve zemlje.
Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja procenjuje se da u UAE živi i radi više od 10.000 državljana Srbije.

Na sastanku je ocenjeno da je radi realizacije sporazuma potrebno da se u narednom periodu organizuju sastanci između dve strane i otpočnu pregovori radi usaglašavanja teksta sporazuma.

Kako se navodi, ovaj sporazum će omogućiti veću sigurnost radnicima, a novim Zakonom o radu UAE, kako je rekao ministar Abdulrahman Al Avar, povećava se standard zaštite radnika, smanjuje mogućnost zloupotreba od strane poslodavaca, a informacije o slobodnim radnim mestima biće dostupnije i transparentnije.

Al Avar je ukazao da su u skladu dobrih bilateralnih odnosa Srbije i UAE, spremni da intenziviraju saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.