U trendu

Srbija treba da se nada pobedi Trampa

Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijem Montgomeri rekao je večeras da neće glasati ni za jednog kandidata na izborima za predsednika SAD, ali je poručio da bi Srbija trebalo da se nada da će kandidat republikanaca Donald Tramp ući u Belu kuću i voditi drugačiju politiku prema Balkanu.

Govoreći o tome da većina Srba navija da Tramp pobedi na izborima, Montgomeri na RTS rekao da je realnost takva da će kandidat demokrata Hilari Klinton nastaviti sve postojeće američke politike prema Blakanu, uključujući stavove SAD prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, kao i da će raditi na tome da BiH ostane jedinstvena.

„Ona će nastaviti sa svim tim politikama. Ona nasleđuje ostavštinu svog supruga, koji je bio predsednik kada je NATO bombardovao Srbiju. Ako Hilari Klinton dođe na vlast, znate šta vam sledi, to je manje više ista politika. Tako da bi Srbija trebalo da se nada da će Tramp postati predsednik i voditi drugačiju politiku prema ovom regionu“, poručio je Montgomeri.

Montgomeri je istakao da nije uveren da će Tramp menjati politiku prema Balkanu i istakao da nije siguran da bi uopšte mogao da pronađe na karti balkanski region, a novinar RTS je kazao da je njegova supruga, Melanija Tramp, sa ovih prostora.

Prema njegovim rečima, oba kandidata za predsednika SAD imaju izuzetno visoke negativne rejtinge kod američkih građana, a niko ne zna šta bi uradili kada bi došli na čelo SAD.

„I ta neizvesnost mnoge ljude zabrinjava“, ocenio je Montgomeri.

Američki građani su, kako je naglasio, zasićeni američkim sistemom i smatraju da on ne funkcioniše, a efekti toga su primetni na ovogodišnjim predsedničkim izborima gde se glasa protiv nekoga, a ne za.

„Ljudi glasaju za Trampa iz protesta“, ocenio Montgomeri.

On je dodao da će Amerikanci birati na presedničkim izborima između dve „izuzetno nepopularne ličnosti u politici“.

„Da li glasate za osobu koje se malo bojite, kao što je Donald Tramp i onoga što bi on mogao da uradi, i nekog ko vam se zaista ne dopada, kao što je Hilari Klinton. To je izbor koji mi imamo, a nikada to nećete čuti od nenkog aktuelnog američkog diplomate“, naglasio je Montgomeri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar