Srbin heroj u Nemačkoj, sprečio otmicu devojčice (video)

U Nemačkoj su učestale vesti o otmici dece, a upravo je jedan Srbin koji živi u toj zemlji, Zoran Z., uspeo da spreči takvo krivično delo i postao heroj o kojem pišu brojni nemački mediji.

Kioskbesitzer rettet Mädchen aus den Händen eines Kinderfängers | BILD Daily 28.06.2020

Ein Mann läuft mit einem kleinen Mädchen auf den Schultern über den Boxhagener Platz im Berliner Stadtteil Friedrichshain – kennen tun die beiden sich nicht: Der Mann hat das Kind wenige Minuten zuvor am Spielplatztor angesprochen und einfach mitgenommen. Doch er hat die Rechnung ohne diesen heldenhaften Kioskbesitzer gemacht!

Gepostet von BILD News am Sonntag, 28. Juni 2020

Naime, iz jednog ograđenog igrališta u Berlinu, 18. juna uveče, jedan muškarac oteo je devojčicu. To je primetila jedna majka, koja se, kako prenose mediji, spremala da krene kući sa svojom ćerkom.

Na izlazu igrališta primetila je devojčicu koja je, u trenutku nepažnje njene majke, kratko razgovarala sa muškarcem, koji ju je uzeo i poneo na ramena. O tom zapažanju žena je obavestila Zorana, koji je vlasnik jednog kioska. Zoran je odmah potrčao za muškarcem i zaustavio ga, te ga naterao da vrati dete.

„Upravo sam došao biciklom, kada mi je prišla jedna žena i rekla da jedan muškarac nosi dete koje mu ne pripada. Odmah sam potrčao za njim, par stotina metara. Kada sam ga upitao da li je to njegovo dete, počeo je da se znoji, i priznao da nije“, preneo je ovaj događaj heroj Zoran u izjavi nemačkom „Bild-u“.

Kazao je da je muškarac hteo da njemu preda dete, ali da na to nije pristao, već zatražio od njega da ga vrati tamo odakle ga je uzeo. Tokom povratka do igrališta Zoran je upitao nepoznatog muškarca što je to učinio.

„Volim decu. Ne razumem kako nemački roditelji ostavljaju svoju decu samu kući sa dadiljama. Deca su nešto najvažnije, ona su naša budućnost“, odgovorio je neznanac.

Zoran kaže da je ponosan što je doprineo da se spasi dete.

„Hvala Bogu bio sam na pravom mestu u pravom trenutku“, naglasio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.