najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbin rasuo osam miliona kovanica po putu

Iz prevrnute prikolice kamiona, koji je u američkoj državi Delaver vozio Srbin iz Čikaga Stefan Marinković (25), po autoputu se rasulo osam miliona blanko kovanica.

U toj nezgodi Marinković je lakše povređen, ali će protiv njega zbog nepažljive vožnje biti podneta prijava.

Šef Državne policije Delavera Džefri Hejl potvrdio je da se šleper prevrnuo na međudržavnom putu 95 i zapalio kraj mesta Nju Kasl u četvrtak oko dva sata.

Incident se dogodio dok je kamion išao ka kovnici u Filadelfiji da bi u blizini Delaver memorijalnog mosta, iz još neutvrđenih razloga, prešao u krajnju desnu traku, udario u bankinu i prevrnuo se, prenosi Blic. Prilikom prevrtanja iz prikolice ispalo je svih osam miliona kovanica, teških oko 21 tonu, koje je prevozio Marinković.

Nezavršeni novčići su „prekrili“ šest traka autoputa. Odmah nakon toga kamion se zapalio, a vozač Marinković je uspeo da se izvuče iz kabine prevrnutog kamiona pre nego što je izbio požar.

Šef policije Džefri Hejl rekao je da su novčići, koji su bili na putu za kovnicu u Filadelfiji, sakupljeni i uskladišteni dok se ne dogovori kako će biti transportovani.

Za sada nije poznato ni koliko su blanko kovanica pokupili vozači pre nego što je autoput zatvoren – objasnio je on.

Američki mediji su naveli da od „prikupljanja novčića“ ne bi bilo koristi jer su to samo „metalni diskovi“ i ne mogu se pustiti u opticaj. Put je bio zatvoren 13 sati zbog odnošenja kamiona i čišćenja novčića.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike