U trendu

„Šta je Velika Britanija postigla u Siriji“

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio je da su poznati rezultati akcija ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji, ali po njemu nije jasno šta je tamo postigla Velika Britanija.

„Sputnjik“ prenosi da je Konašenkov reagovao na raniju izjavu britanskog ministra odbrane Majkl Folona za Bi-Bi-Si u kojoj naveo da je Rusija „odlučna da produži građanski rat u Siriji“ i da Moskva treba da se „pozove na odgovornost“ za svoje postupke u Alepu.

Folon je optužio Moskvu da je odbila partnerstvo sa Zapadom i okarakterisao Rusiju kao „agresivnu“.

„Britanski ministru odbrane, pre nego što se upustite u neubedljive argumente u vezi sa navodnom odgovornošću Rusije za situaciju u Siriji, a posebno u Alepu, treba da razmislite šta je sama Velika Britanija uradila u ovoj nesrećnoj zemlji?“, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Konašenkov je zatražio od Folona da kaže koliko naselja se vratilo mirnom životu zahvaljujući Velikoj Britaniji, koliko kilograma humanitarne pomoći je London poslao Sirijcima i koliko kvadratnih metara teritorije Sirije je oslobodio od terorista.

„I gde je bila Velika Britanija kada je Islamska država došla skoro do obale Sredozemnog mora i zamalo pretvorila Siriju u teroristički kalifat, kao što se desilo vašim naporima u Libiji?“, dodao je Konašenkov i postavio pitanje „koga treba pozvati na odgovornost za stvaranje Islamske države i ogranka Al Kaide – Nusra fronta?“, prenosi „Sputnjik“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.