U trendu

Šta se dogodilo u Evropskom parlamentu sa Vulfijem?

Britanska stranka UKIP pokrenuće istragu povodom jučerašnjeg incidenta u zgradi Evropskog parlamenta nakon kojeg je favorit za novog lidera partije, Stiven Vulfi kolabrirao posle svađe sa kolegom Majkom Hukemom.

Članovi UKIP-a imali su juče saštanak u Evropskom parlamentu u Strazburu na kojem se povela žučna rasprava oko budućeg pravca njihove stranke, prenosi BBC.

Nakon glasanja, dva sata kasnije, Vulfi „se srušio“ nakon čega mu je ukaza prva pomoć posle čega je prebačen u bolnicu, gde se nalazi na posmatranju.

Odmah nakon kolapsa ispred zgrade parlamenta, Vulfi je prebačen u bolnicu a mediji su počeli da nagađau da li je kolaps uzrokovan raspravom, tučom kao i da li je Vulfi pao u nesvest ili je dobio izliv krvi u mozak.

Izvor BBC-ija navodi da je 49-godišnji Stiven Vulfi „lupao glavom o prozor ili zid a onda ustao“.

U programu radija BBC „Njuznajt“ predsedavajući UKIP-a Pol Okdem je rekao da je u pitanju „slučaj sa dva lica“ ali da je neprikladno da se spekuliše o tome šta je izazvalo Vulfijev kolaps.

BBC-ijevi izvori iz UKIPa navode da je došlo da rasprave koja otišla u pravcu Vulffijevog prelaska u Konzervativnu partiju.

Neposredno nakon toga, Dejli Mejl je citirao Vulfija da je za vreme rasprave“zadobio udarac“.

Vulfi se najoštrije raspravljao sa stranačkim kolegom koji je predstavnik UKIPa za Jokšir i Južni Linkolnšir, Majkom Hukemom sa kojim je zajedno napusti sednicu nakon čeka je zvaničnik stranke izjavio da je došlo do „fizičkog obračuna“.

Stranka je pokrenula istragu kako bi se precizno utvrdilo šta se dogodilo na sednici kao i da li je povezano sa Vulfijevim zdravstvenim stanjem.

Vulfi se juče, par sati nakon primanja u bolnicu obratio medijima mejlom u kom kaže da su sprovedena sva zdravstvena ispitivanja, da su nalazi dobri ali da će ostati u bolnici do danas radi posmatranja, piše Rojters.

„Srećan sam, dobro sam i smejem se kao nikada pre. Jedina posledica kolapsa je blaga umrtvljenost leve strane moga lica“ piše u Vulfijevom jučerašnjem mejlu koji je preneo Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.