U trendu

Steže se obruč oko napadača na noćni klub

Turski vicepremijer Vejsi Kajnak izjavio je danas da se „steže obruč“ oko napadača koji je tokom novogodišnje noći ubio 39 ljudi u istanbulskom noćnom klubu „Reina“ i da je u pitanju najverovatnije Ujgur, pripadnik muslimanske manjine iz severozapadnog dela Kine.

„Turska je utrdila njegove moguće lokacije i veze“, rekao je Kajnak u intervjuu za tursku televiziju „A Haber“, prenosi Rojters.

Kajnak je naveo da ne isključuje mogućnost da je napadač pobegao u inostranstvo, ali je dodao da će operacije koje se vode na teritoriji Turske verovatnije doneti rezultate.

Prema Kajnakovim rečima, napadač je delovao samostalno, ali je moguće da je imao pomoć.

Turska policija je jutros na obodima Istanbula uhapsila nekoliko pripadnika lokalne zajednice Ujgura, muslimana koji žive u Kini, u novim racijama izvedenim u vezi sa napadom na novogodišnju noć u noćnom klubu „Reina“.

AP prenosi informacije turske državne agencije Anadolija koja je objavila da je policija delovala na osnovu dojava, kao i da su uhapšeni osumnjičeni za „pomaganje i podršku“ napadaču iz „Reine“.

Juče je u Turskoj uhapšeno najmanje 39 osoba osumnjičenih za veze sa napadom za koji je odgovornost preuzela Islamska država. Turske vlasti su navele da su identifikovale napadača, koji je navodno nakon masakra pobegao taksijem, ali nisu objavile njegovo ime.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.