Stiglic bi oborio Trampa na ispitu, ne razume se u ekonomiju

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Džozef Stiglic, kaže da bi oborio na ispitu republikanskog kandidata na američkim predsedničkim izborima Donalda Trampa a da bi u slučaju njegove pobede na izborima „najviše izgubila“ američka privreda.

Foto: Beta

Foto: Beta

Krajnji rezultat bi bio trgovinski rat, „korekcija“ američkog standarda života i gubitak radnih mesta za Amerikance, rekao je Štiglic u intervjuu za agenciju Blumberg u Hongkongu.

Čitav okvir u kome on posmatra stvari je nešto za šta bi student iz osnovnih predmeta ekonomije dobio peticu, smatra nobelovac.

„On se baš ne razume mnogo u ekonomiju,“ dodao je Stiglic na pitanje da li to znači da bi Trampa oborio na ispitu.

Stiglic (73) je bio predsednik Ekonomskog saveta od 1995. do 1997. godine i otuda praktično član kabineta tadašnjeg predsednika Bila Klintona.

Uz to je dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, profesor na Univerzitetu Kolumbija i počasni doktor univerziteta Harvard, Oksford i Kembriž.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (4)

4 komentara

 • Nije bitno

  I nobelove nagrade se dodeljuju poslusnima, zato i sam Tesla nije hteo da je primi.

 • Radoslav Radovic

  Ako pogledate statistiku ko je sve dobio Nobekovu nagradu za ekonomiju, vidjet ce te da tu nema bas puno ekonomske logike.Ovaj Stiglic je bio savjetnik u Americi, bas kad je najvise ekonomski i propadala.A sto kaze da bi trampa oborio na ispitu iz ekonomije,vjerovatno zato jer nije ekonomicno da svoju familiju i sve svoje poslovne ljude po svijetu voza privatnim dzambo dzetom.Posto je stiglic(ptica) poznat kao sumski doktor moze da pojede crve u Trampovom odmaralistu, da covjek ne koristi pesticide.

 • Lokum

  Slaba mu Ekonomija, a jedan od najbogatih ljudi na planeti..komendijau se ovi iz Hilarinog kabineta!!!

 • milanovicsrbin

  “Član kabineta Klintona“ , sve je rečeno Tramp do pobede!

Ostavite komentar