najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Stiglic bi oborio Trampa na ispitu, ne razume se u ekonomiju

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Džozef Stiglic, kaže da bi oborio na ispitu republikanskog kandidata na američkim predsedničkim izborima Donalda Trampa a da bi u slučaju njegove pobede na izborima „najviše izgubila“ američka privreda.

Krajnji rezultat bi bio trgovinski rat, „korekcija“ američkog standarda života i gubitak radnih mesta za Amerikance, rekao je Štiglic u intervjuu za agenciju Blumberg u Hongkongu.

Čitav okvir u kome on posmatra stvari je nešto za šta bi student iz osnovnih predmeta ekonomije dobio peticu, smatra nobelovac.

„On se baš ne razume mnogo u ekonomiju,“ dodao je Stiglic na pitanje da li to znači da bi Trampa oborio na ispitu.

Stiglic (73) je bio predsednik Ekonomskog saveta od 1995. do 1997. godine i otuda praktično član kabineta tadašnjeg predsednika Bila Klintona.

Uz to je dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, profesor na Univerzitetu Kolumbija i počasni doktor univerziteta Harvard, Oksford i Kembriž.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Nije bitno

  I nobelove nagrade se dodeljuju poslusnima, zato i sam Tesla nije hteo da je primi.

 2. Radoslav Radovic

  Ako pogledate statistiku ko je sve dobio Nobekovu nagradu za ekonomiju, vidjet ce te da tu nema bas puno ekonomske logike.Ovaj Stiglic je bio savjetnik u Americi, bas kad je najvise ekonomski i propadala.A sto kaze da bi trampa oborio na ispitu iz ekonomije,vjerovatno zato jer nije ekonomicno da svoju familiju i sve svoje poslovne ljude po svijetu voza privatnim dzambo dzetom.Posto je stiglic(ptica) poznat kao sumski doktor moze da pojede crve u Trampovom odmaralistu, da covjek ne koristi pesticide.

 3. Lokum

  Slaba mu Ekonomija, a jedan od najbogatih ljudi na planeti..komendijau se ovi iz Hilarinog kabineta!!!

 4. milanovicsrbin

  “Član kabineta Klintona“ , sve je rečeno Tramp do pobede!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike