U trendu

Stjuardesa spasila devojčicu u avionu zahvaljujući tajnoj poruci!

Američko avio osoblje od 2009. godine ide na obuke kako bi znali kako da prepoznaju kada je u avionu po sredi trgovina ljudima. Uobičajeni znakovi su da osoba kojom se trguje neće ni sa kim da priča, ne odgovara na pitanja, izgleda zapušteno i ne gleda nikog u oči.

Upravo zahvaljujući ovim znacima ali i, kako kaže „šestom čulu u malom mozgu“, stjuardesa Šejla Frederik (49) spasila je verovatno i život jedne devojčice u avionu.

Ova stjuardesa je na letu Aljaska Erlajnsa iz Sijetla za San Fransisko još prilikom ukrcavanja primetila jednog, dobro obučenog muškarca kako ulazi sa vrlo neuglednom devojkom koja nije imala više od 16 godina.

„Nešto mi je govorilo da nije sve ovde kako treba. Kada sam pokušala da razgovaram s njima, muškarac je bio agresivan i u njeno ime je odgovarao na pitanja“, rekla je Šejla.

Ona se potom dosetila kako da spasi devojčicu – u toaletu će joj ostaviti poruku, a ako joj devojčica odgovori, pozvaće policiju. Devojčica je na sreću, sredinom leta ušla u toalet i na poruci napisala da joj treba pomoć, piše Independent.

Potom je Šejla Frederik o svemu obavestila pilota a on je pozvao policiju, pa je ona uhapsila muškarca prilikom iskrcavanja u San Fransisku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.