U trendu

Štrahe: Blokada ne doprinosi napretku

BEČ – Austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe kritikovao je danas blokadu formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini, ocenivši da blokada bilo koje vrste ničemu ne doprinosi.

Štrahe je, u razgovoru sa predsednikom SNSD-a, srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Beču, kazao da ko blokira – ne želi napredak.

„Ko blokira ne želi napredak, već stagnaciju“, podvukao je on.

Na sastanku lidera dve partije bilo je reči, kako o situaciji u Bosni i Hercegovini, tako i stanju na Balkanu, ali i Evropi, posebno o migrantskoj krizi.

Razgovarali su, kako je Tanjugu potvrđeno u kabinetu šefa FPO, o budućoj saradnji dve stranke.

Inače pre sastanka sa Dodikom, Štrahe je imao razgovor sa predstavnicima italijanske „Lige“, te je dogovoreno da i ta partija stupi u saradnju sa SNSD-om.

Štrahe je ocenio da je saradnja sa strankama na Balkanu, a tako i SNSD-om važna za dobrobit kontinenta, jer Evropa nije samo EU.

Na sastanaku, kojem su prisustvovali i šef poslaničkog kluba FPO u austrijskom parlamentu Johan Gudenus, kao i kandidat FPO za predstojeće izbore za Evropski parlament Konstantin Dobrilović, ponovio je podršku Austrija širenju EU na zemlje Zapadnog Balkana.

Štrahe je najavio da će Dodika uskoro pozvati i u zvaničnu posetu u funkciji predsedavajućeg Predsedništva BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.