U trendu

Štrajk u Lufthanzi pogađa 113.000 putnika

Aviokompanija Lufthanza (Lufthansa) saopštila je da će zbog štrajka letačkog osoblja na tri nemačka aerodroma danas biti otkazano 929 domaćih i medjunarodnih letova i da će to pogoditi 113.000 putnika.

Kako Beti rečeno u agencijama u Srbiji, putnici iz Srbije su i danas pogodjeni otkazivanjem letova kompanije Lufthanza, a informacije o otkazivanim letovima poznate su otprilike dan unapred.

Sindikat kabinskog osoblja UFO pozvao je članove danas na štrajk od 4.30 ujutru do 11.00 uveče u Frankfurtu i Dizeldorfu, i do ponoći u Minhenu, preneo je AP.

Štrajk je počeo u petak, s pauzom u nedelju, i očekuje se da će trajati celu nedelju, s tim što se menjaju aerodromi na kojima se odvija. 

Sindikat želi da obezbedi otpremnine za 19.000 članova ukoliko odu u prevremenu penziju u sklopu spora oko ugovora sa Lufthanzom koja pokušava da smanji troškove. 

Štrajkovi ne utiču na filijale Lufthanze poput Jurovingza (Eurowings), Džermanvingza (Germanwings), Svisa (Swiss) i Ostrijan erlajnza (Austrian Airlines), navodi AP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.