U trendu

Strava: Iz groba pokušali da ukradu telo princeze Dajane

Ove godine krajem leta navršava se 20 godina od pogibije princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a njena zvezda ne tamni. Ono što se promenilo u međuvremenu je očito priroda obožavanja uspomene na ženu koja se nije najbolje snašla u engleskoj kraljevskoj dinastiji.

Ono što je prije bilo status pop-zvijezde, sada se, prema rečima njenog brata Earla Spencera, pretvorilo u to da su u 20 godina od njene sahrane, kojekakvi tipovi u četiri navrata pokušali otvoriti njen grob.

Princeza Dajana sahranjena je na ostrvcetu usred jezera na porodičnom imanju Althorp.

„Imali smo četiri pokušaja provale u njen grob u poslednjih 20 godina. Drago mi je da smo ih se svih uspeli otarasiti… Napolju ima zbilja raznih čudaka, najsigurnije mesto za čuvanje je upravo je ovde“, kazao je Spencer za Radio 4.

On nije ulazio u motive onih koji su pokušali da provale.

Špekulacije se kreću od morbidnog obožavanja, preko pokušaja da dođu do basnoslovne zarade ukoliko bi se prodalo nešto njeno, da ne kažemo dio tela, pa sve do toga da nije nemoguće da su kakvi ekscentrični obožavaoci provalom u grob pokušali dokazati teorije zavere po kojima princeza uopšte nije sahranjena na tom mestu.

Tvrdilo se da je sahranjena na tajnom mjestu, da je kremirana, pa da se njen pepeo čuva u porodičnoj kapeli u crkvi Sv. Marije device i Sv. Ivana u obližnjem mestu Great Brington, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.