U trendu

Student iz Niša u Vašingtonu spasao davljenja dve devojčice

Student Miloš Trajković (22) iz Niša koji radi kao spasilac na bazenima u Vašingtonu spasao je istovremeno davljenja dve četvorogodišnje devojčice.

Za to je kao nagradu od kompanije za koju radi dobio nagradu od 25 dolara.

O njegovom hrabrom delu pisale su i lokalne američke novine, a ova vest se brzo proširila i gradom na Nišavi.

Trajković, inače student dizajna, kaže za Betu da su devojčice potonule u isto vreme u delu bazena koji nije predviđen za neplivače, a on je skočio u vodu i izneo ih iz bazena istovremeno, noseći ih na ramenima.

„Devojčice su bile na bazenu u pratnji roditelja, ali su iskoristile njihovu nepažnju i krenule ka dubljem delu bazena držeći se za ivicu. U jednom trenutku su se odvojile od ivice bazena i potonule. Srećom sam ih primetio i na vreme reagovao“, objasnio je Trajković.

Za spasavanje dece mladi Nišlija dobio je od roditelja pohvale, a kompanija koja ga je uposlila kao spasioca nagradila ga je sertfikatom i novčanom nagradom od 25 dolara.

Trajković je istakao da će nastaviti da radi kao spasilac na bazenu sve do jeseni, ali će u međuvremenu u Americi pokušati da upiše studije dizajna započete u Srbiji.

Njegovi roditelji Nebojša i Radmila rekli su za Betu da su veoma ponosni na svoga sina, kako zbog toga što je spasio devojčice, tako i zbog toga što je za američke novine više govorio o svojoj zemlji i svom gradu nego o svom podvigu.

„U tekstu su se pored Miloševe i slike njegovog druga Aleksandra Stankovića koji takođe radi na bazenu, našle i dve fotografije Niša, kao mapa Srbije. Amerikanci su mogli da saznaju gde je Srbija, koju inače poistovećuju sa Sirijom“, rekli su Trajković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.