U trendu

Sudar Američkog razarača sa trgovačkim brodom, 3 povređeno, 7 nestalih (video)

Američki razarač sudario se sa filipinskim trgovačkim brodom jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, saopštila je danas američka mornarica.

https://www.youtube.com/watch?v=LuhDGPrujUI

Razarač „Ju-Es-Es Ficdžerald“ sudario se sa trgovačkim brodom 56 nautičkih milja jugozapadno od Jokosuke, a broj povređenih „se utvrđuje“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je američka mornarica zatražila pomoć japanske obalske straže, javlja Rojters.

Više povređenih u sudaru razarača sa trgovačkim brodom

Prema prvim podacima više osoba je povređeno kada se američki razarač sudario sa filipinskim trgovačkim brodom jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, saopštila je američka mornarica.

Razarač „Ju-Es-Es Ficdžerald“ sudario se sa trgovačkim brodom 56 nautičkih milja jugozapadno od Jokosuke, navodi Rojters

U saopštenju se navodi i da je američka mornarica zatražila pomoć japanske obalske straže, javlja Rojters.

Japanska obalska straža je nakon toga uputila dva patrolna broda i jedan helikopter.

U sudaru razarača i trgovačkog broda 3 povređeno, 7 nestalih

Tri mornara su povređena a sedam je nestalo nakon sudara američkog razarača „Ju es es Ficdžerald“ i filipinskog trgovačkog broda 56 nautičkih milja jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, saopštila je američka mornarica.

Japanska obalska straža saopštila je da je procurila voda u američki razarač, ali da nema opasnosti od potapanja, dok trgovački brod može da nesmetano plovi, prenosi Rojters.

Kako se navodi, troje povređenih je medicinski zbrinuto, a među njima je i jedan od kapetana razarača koji je helikopterom prebačen u mornaričku bolnicu u bazi Jokusuka.

Druga dvojica povređenih su prebačeni u lokalnu bolnicu sa posekotinama i modricama.

Japanska obalska straža i mornaričke odbrambene snage traže nestale mornare.

Za sada je nejasno kako je došlo do nesreće, ali prema navodima mornarice, razarač „Ficdžerald“ oštećen je sa decne strane, ispod i iznad nivoa vode.

Trgovački brod koji je tri puta veći od razarača, nosio je 1.080 kontejnera iz like Nagoja do Tokoja, a nijedan od 20 članova posade nije povređen, a prema navodima nije ni oštećen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.