U trendu

Sudarila se dva voza u Nemačkoj, više od 150 povređenih (Foto, Video)

Najmanje devet osoba danas je poginulo, za dve se još uvek traga, a oko 150 je povređeno u sudaru dva putnička voza u nemačkom gradu Bad Ajblingu u Bavarskoj, saopštila je policija.

„Sad imamo devet mrtvih“, rekao je portparol policije Jirgen Talmajer dodavši da dve osobe još nisu pronađene te da su verovatno u slupanim vagonima.

Portaprol policije Štefan Zontag izjavio je ranije da je u nesreći da je oko 150 povređeno, od kojih je 50 zadobilo ozbiljnije povrede, preneo je AP.

AP javlja da se 10 osoba nalazi u kritičnom stanju.

Prema rečima portparola federalne policije Štefana Bradla, operacija spasavanja je u toku i još se ne zna konačan broj poginulih i povređenih.

Od siline sudara, jedan od vozova iskočio je iz šina, saopštila je policija, preneo je Rojters.

Talmajer izjavio je da su se vozovi sudarili između lokalnih železničkih stanica Holckirhem i Rozenhajm.

Nesreća se dogodila u 07.00 sati po lokalnom vremenu.

Na mestu nesreće nalaze se kola hitne pomoći i osam medicinskih helikoptera.

Merkelova zaprepašćena vešću o železničkoj nesreći

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je zaprepašćena vešću o sudaru dva putnička voza, u kojem je poginulo najmanje devet osoba, za dve se još traga, a oko 150 je povređeno.

„Zaprepašćena sam i žalosna zbog teške železničke nesreće u Bad Ajblingu u Bavarskoj. Posebno saosećam sa porodicom devet ljudi koji su izgubili živote, a u mislima sam sa velikim brojem povređenih, koji se bore sa posledicama nesreće. Želim im brzi i potpuni oporavak“, navodi se u saopštenju Merkelove, a prenela je agencija AFP.

Kancelarka se zahvalila spasilačkim službama „na njihovom neumornom radu pod teškim okolnostima“ i istakla da je uverena da će nadležne vlasti „preduzeti krajnje napore da razjasne kako je takva nesreća mogla da se dogodi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.