U trendu

Sukob demonstranata i Trampovih pristalica

Grupa demonstranata napala je pristalice republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa dok su se vraćali sa njegovog predizbornog skupa u San Hozeu.

Demonstranti su sinoć udarili više od 10 ljudi, najmanje jednu osobu su pogodili jajetom i palili su njihove kačkete s Trampovim sloganima.

Nije bilo izveštaja o povredjenima niti uhapšenima, ali je policija proglasila okupljanje nezakonitim i počela da rasteruje ljude koji su još bili tu oko sat i po posle završetka Trampovog mitinga.

Demonstranti, kojih je u početku bilo oko 300, udarali su u automobile Trampovih pristalica dok su odlazili s mitinga, a one koji u išli peške jurili su kako bi ih uplašili.

Gradonačelnik San Hozea Sem Likardo, demokrata koji podržava Hilari Klinton, kritikovao je Trampa što dolazi u gradove i izaziva probleme s kojima mora da se suočava lokalna policija.

„U nekom trentku Donald Tramp mora da preuzme odgovornost za neodgovorno ponašanje svoje kampanje“, rekao je Likardo.

Tramp je na mitingu odgovorio na kritike demokratske kandidatkinje, rekavši da je njen govor o spoljnoj politici „patetičan“ i da ga je „tužno gledati“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.