U trendu

Sukob Trampa i bankara oko pameti

Predsednik SAD Donald Tramp nije dobro primio tvrdnju izvršnog direktora banke Džej-Pi Morgan Čejs (JP Morgan Chase) Džejmija Dajmona da bi mogao da „pobedi“ Trampa i da je pametniji od predsednika i podjednako snažan.

„Problem s kandidaturom Džejmija Dajmona za predsednika je što on nema talenat ni ‘glavu’ i očajan je govornik i nervozan je – osim toga je divan. Odličnom ekonomskom politikom sam postigao da mnogi bankari, i drugi, izgledaju mnogo pametniji nego što jesu“, naveo je Tramp na Tviteru.

To deluje kao odgovor na izjavu Dajmona datu u sredu, kada je novinarima u centrali svoje banke rekao da „misli da bi mogao da pobedi Trampa“, preneo je Asošiejtid pres.

„Zato što sam snažan kao i on, pametniji od njega. Ništa mi ne bi falilo. Mogao bi da me udara koliko hoće, ne bi imalo efekta. Smesta bih uzvratio“, izjavio je tada Dajmon.

On je takodje rekao da je njegovo bogatstvo zaradjeno a ne dobijeno od oca. To je još jedna strelica u smeru predsednika, kome je otac ostavio milione dolara i gradjevinske kompanije.

Dajmon je zatim naveo da se neće kandidovati za predsednika i da nije trebalo da kaže stvari koje je rekao.

Njegov odnos sa Trampom je nestabilan. Izvršni direktor Džej-Pi Morgan Čejsa je u potpunosti podržao smanjenje korporativnih poreza ali i izrazio nezadovoljstvo stavovima Bele kuće o imigraciji i trgovini.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike