U trendu

SUKOB u Siriji: Američki F-22 projektilima upozorili ruski Su-25

Američki borbeni avion F-22 u sredu je u znak upozorenja ispalio projektile, nakon što su dva ruska aviona Su-25 ušla u zonu bez sukoba u vazdušnom prostoru Sirije istočno od reke Eufrat, javlja danas Rojters pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

Prema njegovim rečima, u incident su bili uključena dva američka aviona F-22 i ruski avioni, koji su napustili područje nakon što su ispaljeni projektili upozorenja.

MSP Rusije: Su-35 oterao F-22, smetao drugim avionima

Ruski lovački avion Suhoj „Su-35“ „najurio je“ američkog lovca F-22, koji je ispaljivao infracrvene mamce (IC mamce) i time ometao ruske avione za blisku podrsku Suhoj Su-25, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Dva Su-25 aviona su 13. decembra bila u pratnji humanitarnog konvoja, nedaleko od grada Majadin (na zapadnoj obali Eufrata). Sa istočne obale približio se američki lovac F-22. Ispaljivanjem IC mamaca, F-22 je smetao ruskim avionima. Ruski lovac Su-35 , koji je leteo na visini od 10.000 metara, brzo je presreo američki avion, nakon čega je F-22 napustio područje“, navodi se u saopštenju MSP, prenosi Rojters.

Ministarstvo je dodalo da su navodi u Zapadnim medijima da je F-22 presreo ruske avione u Sijriji samo želje i snovi određenih medija u SAD i Velikoj Britaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.