U trendu

Sukobi u Parizu, teško povređen demonstrant

PARIZ – Jedan od učesnika protesta „žuti prsluci“, koji su se i danas, 13. vikend zaredom, okupili na ulicama Pariza, izgleda da je zadobio teške povrede ruke tokom nasilnih sukoba sa policijom.

U pomoć su pritekli bolničari, od kojih su neki poslužili kao „živi zid“ kako mediji i drugi učesnici protesta ne bi mogli da se previše približe povređenom demonstrantu.

Policija je potvrdila da je učesniku protesta povređena ruka, navodeći da mu je pruženo lečenje.

Portparol vatrogasne službe rekao je za AP da je povređenom muškarcu ruka bila „krvava“ i da je on odvezen u bolnicu.

On, međutim, nije mogao da kaže u kakvom se stanju on trenutno nalazi.

Prema navodima policije, oko 10 učesnika protesta uhapšeno je nakon što je došlo do sukoba između demonstranata i policije u blizini Jelisejskih polja i Narodne skupštine.

Policija je koristila pendreke i ispalila suzavac kako bi rasterala demonstrante, od kojih su neki gađali raznim predmetima pripadnike policije, postrojene ispred Narodne skupštine.

Aktivisti „žutih prsluka“ koji su od novembra izveli stotine hiljada ljudi na ulice, sada pokušavaju da se politički organizuju, ali u pokretu ne vlada jedinstvo i nemaju lidera.

Prema zvaničnim podacima, 2.000 osoba je povređeno od početka održavanja protesta 17. novembra, a od njih je najmanje četvoro zadobilo ozbiljne povrede oka, pdseća AP.

Istovremeno, 10 osoba je poginulo u saobraćajnim nesrećama povezanim sa aktivnostima „žutih prsluka“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar