U trendu

Šulc: Ultradesničari su sramota za Nemačku

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za nemačkog kancelara Martin Šulc poručio je danas pristalicama u Bavarskoj da ultradesničarska Alternativa za Nemačku (AfD) predstavlja „sramotu“ za tu zemlju.

Šulc je komentarisao američkog predsednika Donalda Trampa, navodeći da mora da bude kritikovan svako ko „želi da gradi zidove, omalovažava medije nazivajući ih lažnim vestima, dovodi u pitanje prava žena i ruga se pripadnicima manjina i osobama sa invaliditetom.

„To važi i za novoizabranog predsednika SAD“, dodao je lider SDP-a

Ankete pokazuju da bi socijaldemokrate mogle da predstavljanju neočekivano veliki izazov za aktuelnu nemačku kancelarku, posebno od kada je objavljeno da će novi stranački lider Martin Šulc izazvati Angelu Merkel na parlamentarnim izborima.

Glavni izazovi za nemačku kancelarku Angelu Merkel na predstojećim parlamentarnim izborima u septembru, pored porasta popularnosti SDP-a, biće američki predsednik Donald Tramp, Bregzit i porast nacionalizma, ocenjuje agencija AP.

Šulc, doskorašnji predsednik Evropskog parlamenta, zamenio je Zigmara Gabrijela na čelu SDP-a. Njegova partija je trenutno najveći partner u koalicionoj vladi kancelarke Angele Merkel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.