U trendu

Suprug nestale Ane Volš optužen za ubistvo

BOSTON – Brajan Volš, suprug Beograđanke Ane Volš nestale u SAD, optužen je za njeno ubistvo, saopštilo je danas tužilaštvo.

Okružni tužilac Majkl Morisi nije želeo da otkrije šta je dovelo do optužnice za ubistvo, ali je u video saopštenju naveo da je produžena istraga omogućila policiji da dobije nalog za hapšenje, kojim se Volš optužuje za ubistvo svoje supruge, prenosi Glas Amerike.

Morisi je dodao da će Volš biti prebačen u okružni sud Kvinsi, gde će se Volšu pročitati optužnica i da će dodatni detalji iz istrage i dokazi koji podupiru optužnicu „verovatno“ biti izneti tom prilikom.

Ana Volš nestala je 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington zbog posla.

Njen nestanak prijavio je suprug Brajan Volš tri dana kasnije.

On je u ponedeljak prošle nedelje uhapšen zbog osnovane sumnje da je lagao istražitelje i određena mu je kaucija od pola miliona dolara, a negirao je krivicu.

Pojedini američki mediji preneli su da je Brajan Volš na internetu pretraživao „kako se rešiti tela žene od 52 kilograma“.

Iz tužilaštva je saopšteno da je u porodičnoj kući Volšovih, u podrumu, pronađen nož i krvave mrlje.

Objavljeno je i da su nadzorne kamere u prodavnici „Houm dipo“ pokazale da je Brajan Volš 2. januara kupio trake, selotejp i sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Brajan je već u zatvoru pošto je 8. januara optužen da je obmanuo policiju u istrazi, dajući iskaz o svom kretanju u danima posle Aninog nestanka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar