U trendu

Ć vajcarski vojni avioni na „nebezbednom“ rastojanju od ruskog

Vojni avioni sa ơvajcarskom zastavom su tokom nekoliko minuta, na nebezbednom rastojanju, pratili avion sa ruskom delegacijom koja je krenula u Peru na samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

Incident se dogodio u vazduĆĄnom prostoru Ć vajcarske, prenosi Sputnjik. U ruskom avionu su bili članovi ruske delegacije, među kojima i Aleksandar Fomin, ĆĄef Federalne sluĆŸbe za vojno-tehničku saradnju, kao i novinari.

Jedan od ĆĄvajcarskih lovaca se pribliĆŸio ruskom avionu toliko blizu da je bilo moguće videti ne samo ĆĄvajcarsku zastavu na repu letelice i broj J-5024, nego i lice pilota, prenosi Sputnjik.

On se ruskom avionu pribliĆŸio sa leve strane, pribliĆŸavajući se krilu, zatim je izveo manevar i proĆĄao sa desne strane.

Nakon nekoliko minuta lovci su se udaljili. U ruskoj posadi su rekli da je to uobičajena praksa, ali su novinari koji viĆĄe od 15 godina izveĆĄtavaju o radu ruskog predsednika rekli da se sećaju samo jednog sličnog slučaja, te da se lovac tada nije toliko pribliĆŸio putničkom delu aviona, navodi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.