U trendu

Švarceneger pozvao Ruse da zaustave besmisleni rat

LOS ANĐELES – Bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger poručio je danas Rusima da dobijaju dezinformacije o napadu na Ukrajinu i apelovao na ruskog predsednika Vladimira Putina da zaustavi invaziju.

Poznati holivudski glumac je u devetominutnom video snimku na Tviteru rekao da Kremlj namerno obmanjuje Ruse tvrdnjom da je cilj invazije da se „denacifikuje“ Ukrajina, prenosi agencija Rojters.

„Ukrajina nije počela ovaj rat, kao ni nacionalisti ili nacisti“, rekao je Švarceneger i podsetio da je predsednik Volodimir Zelenski Jevrejin.

„Ovo nije rat ruskog naroda“, naglasio je Švarceneger.

U najvećoj invaziji u Evropi od Drugog svetskog rata razoreni su ukrajinski gradovi, a više od 3 miliona ljudi je prebeglo u susedne zemlje, dok je nepoznato koliko su građani u Rusiji informisani o ratu, nakon što je Kremlj blokirao brojne medije i vebsajtove, navodi Rojters.

Švarceneger je od Rusa zatražio da informišu druge o „ljudskoj katastrofi“, a ruskim demonstrantima poručio da ih svet prati.

„Svet je video vašu hrabrost. Znamo da trpite posledice vaše hrabrosti. Vi ste moji novi heroji“, poručio je bivši američki guverner.

Švarceneger, 74-godišnji republikanac koji se proslavio ulogama u akcionim filmovima, zatražio je od Putina da zaustavi invaziju.

Dodao je da hiljade ruskih vojnika ginu „u besmislenom ratu“, dok ih lideri lažu, kao i da je njegov otac imao slično iskustvo kao austrijski vojnik tokom Drugog svetskog rata, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar