U trendu

Švercovao zmije: Carinici u SAD u limenkama za čips otkrili tri kobre

Američka granična policija zaplenila je tri kraljevske kobre koje je otkrila u limenkama za čips u južnoj Kaliforniji i uhapsila muškarca zbog sumnje da je u zemlju ilegalno uvozio zmije i druge reptile, saopštilo je američko tužilaštvo.

Uhapšeni muškarac je u paketu, koji je želeo da pošalje iz SAD u Hong Kong, spakovao i šest zaštićenih kornjača, među kojima su bile pustinjske i tri tačkaste kornjače, a ta pošiljka je presretnuta i kornjače su spašene, prenosi CNN.

Kraljevske kobre, u ovom slučaju dugačke oko 60 centimetara, izrazito su otrovne, mogu da porastu više od pet metara i zašticene su kao ugrožena vrsta zbog čega se ne smeju uvoziti i izvoziti.

Granična policija zaplenila je zmije jer predstavljaju opasnost za javnost, a prilikom pretrage kuće uhapšenog pronađeno je još nekoliko paketa iz Hong Konga, kutija sa bebom meksičkog krokodila i veće kutije sa desetak zašticenih vrsta kornjača.

Uhapšeni je prilikom ispitivanja priznao da je prethodno primio 20 kraljevskih kobri, ali da su sve uginule pri transportu.

Ukoliko ga proglase krivim, on bi mogao da dobije maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar