U trendu

Sveštenici potpisali Plan sprovođenja Platforme za mir

MOSTAR – Petnaest sveštenika Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske Srpske pravoslavne crkve potpisalo je danas u Mostaru Plan sprovođenja Platforme za mir.

Ovo je deo USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, a naznačene su konkretne aktivnosti koje će potpisnici u sledećem periodu sprovoditi na terenu.

Sveštenici iz Mostara, Širokog Brijega, Trebinja, Nevesinja, Čapljine, Čitluka, Konjica/Jablanice/Prozor-Rame, Vranjice i Igala (Crna Gora) i Dubrovnika (Hrvatska), obavezali su se da doprinesu izgradnji poverenja i empatije, istinskom međureligijskom dijalogu te stvaranju preduslova za suštinsko pomirenje između različitih naroda i građana.

Mostarski paroh Radivoje Krulj, prenosi sarajevski portal Klix kazao je ovom prilikom da platforma pomaže gradnji mira i poverenja na samom terenu.

„Povod našeg današnjeg okupljanja je jedan vid edukacije za nas sveštenike , a povod toj edukaciji je Platforma za mir koju su potpisali članovi Međureligijskog veća BiH u Sarajevu pre dve godine“, rekao je Krulj.

Platforma za mir nastala je u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, čija je direktorka Majda Behram Stojanov, kazala da je ovo prvi put da se sveštena lica u okviru jedne eparhije okupe na jednom mestu kako bi zajednički razgovarali o tome na koji način mogu zajedno da promovišu bolju Bosnu i Hercegovinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.