U trendu

Sveštenici u Pragu isterivali djavola posle gej parade

Sveštenici „Vizantijskog katoličkog patrijarhata“ i 30 aktivista za tradicionalnu porodicu prošli su kroz Prag trasom prošlonedeljne gej parade da bi „očistili“ ulice od, kako su naveli, „homosatanizma“ i izveli ritual „isterivanja djavola“.

Samozvani patrijarh Elijaš koji predvodi tu grupu sveštenika-otpadnika, izbačenih 2011. godine iz Ukrajinske katoličke crkve, pročitao je apel predsedniku Češke Milošu Zemanu da pomogne da se zakonom zabrani „kult zla“ i „propagiranje satanizma“.

Taj kult, kako je kazao, manifestuje se pre svega aktivnostima seksualnih manjina kao što je „Prag prajd“ koji je ove godine okupio rekordnih 40.000 ljudi. Po rečima Elijaša, to je proslava antihrista, povezan sa islamom.

„Trasa kojom su prošli učesnici Prag Prajda, inficirana je homosatanizmom i zato je treba dezinfikovati“, kazao je Elijaš, čiju je ekskomunikaciju iz Rimokatoličke crkve potvrdio Vatikan.

Ritual „isterivanja djavola“ katolički otpadnici izveli su kod kipa Svetog Vaclava na Vaclavskom trgu u Pragu, a zatim prošli celom trasom Prag Prajda do parka Letna, na drugoj obali Vltave.

Češko društvo tolerantno je prema seksualnim manjinama, sa simpatijama gleda na njihovu borbu protiv diskriminacije. Od 2006. godine postoji pravo na istopolne brakove, tzv. registrovano partnerstvo koje medjutim, ne daje ista prava kakva ima bračna veza muškarca i žene. Izmedju ostalog, partneri nemaju pravo da usvoje dete.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike