U trendu

Svirep odgovor: Amerika uvodi nove kazne Rusiji (foto)

SAD planiraju da uvedu nove sankcije protiv Rusije kao odgovor na podršku Kremlja režimu Bašara el Asada, navodi se u dokumentu pres-službe Bele kuće, piše „Dejli mejl“, pozivajući se na neimenovani izvor.

List navodi da Bela kuća i Ministarstvo finansija nisu komentarisali tu informaciju.

O mogućem širenju ograničavajućih mera protiv Moskve saopštio je ekspert Atlantskog saveta Brajan O’Tul.

„Iz današnjeg dokumenta: ’Mi nameravamo da proširimo sankcije protiv Rusije kao odgovor na podršku Moskve Asadovom režimu, što mu je omogućilo da izvrši zločin protiv sirijskog naroda“, napisao je on na Tviteru.

Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija izvele su u subotu ujutru raketne napade na sirijske vladine objekte, koji se, prema njihovom mišljenju, upotrebljavaju za proizvodnju hemijskog oružja. Tokom vojne operacije one su na Siriju lansirale više od 100 raketa, od kojih su 71 oborile snage sirijske protivvazdušne odbrane. Ruske snage nisu bile uključene u obaranje raketa, ali su pratile sva lansiranja. Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je vojnu operaciju agresijom na suverenu državu, podsećajući da hemijski napad u Siriji nije potvrđen.

(Sputnjik)

3 komentara
 1. Balkan

  Ovo postaje rijaliti sa ovim sankcijama i prevazilazi svu zdravu logiku, mada u poslednje vreme sumnjam da postoji zdrava logika.

 2. Anonimni

  zasto sirijci i rusi ne pozovu kineze i ne daju im trajno bazu u siriji? stavili bi tacku na sukob sa amerikom

  1. Ne klepeći nanulama

   Anonimusu, ti si pravi mali Đokica!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike