Tajani: Građani zaslužuju da znaju šta će biti posle Bregzita

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani sastao se danas u Londonu sa britanskom premijerkom Terezom Mej, i tom prilikom poručio da građani zaslužuju izvesnost u vezi sa svojom budućnošću posle Bregzita, naglasivši važnost sporazuma o zaštiti prava naroda.

„Poruka Evropskog parlamenta je jasna: snažna odbrana interesa naroda je naš glavni prioritet“, rekao je Tajani, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Evropskog parlamenta.

Na konferenciji za novinare posle sastanka s britanskom premijerkom, Tajani je istakao značaj sporazuma o pravima Evropljana koji žive u Britaniji i britanskih državljana koji žive u EU.

„Studenti, radnici i porodice su vredni članovi društva i zaslužuju izvesnost u vezi sa svojom budućnošću“, poručio je on.

Tajani je posetio London radi razgovora o stavu Evropskog parlamenta u pogledu pregovora o istupanju Britanije iz EU, koji je usvojen na plenarnom zasedanju 6. aprila, a takođe je pozvao premijerku Mej da se obrati evropskim poslanicima.

Predviđeno je da se Tajani u Londonu sastane i sa predstavnicima nevladinih organizacija radi razgovora o glavnim razlozima za zabrinutost naroda u vezi sa pregovorima o Bregzitu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.