Tanjug među osnivačima medijske platforme Pojas i put

PEKING – Novinska agencija Tanjug jedan je od osnivača medijske platforme “Pojas i put ekonomskog informativnog partnerstva” (BREIP), koja je, na inicijativu kineske novinske agencije Sinhua, pokrenuta danas u Pekingu.

Informativna platforma okuplja medijske kuće, novinske agencije i ekonomske institucije iz 26 zemalja iz celog sveta, koje će od danas svakodnevno razmenjivati informacije o razvoju projekta “Pojas i put”, kao i o svim ostalim temama iz oblasti biznisa i ekonomije.

Među članicama platforme su, pored Sinhue i Tanjuga, ruski Tas s, agencije iz Velike Britanije, Grčke, Poljske, Italije, Nemačke, ali i Meksika, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Novog Zelanda, Afrike. . .

Direktor novinske agencije Sinhua Sai Mindžao istakao je na inauguracionoj svečanosti da će portal “BRinfo” pružiti nove mogućnosti i doprineti značajno boljem informisanju i razvoju svake članice razmenom iskustva i znanja. “BREIP podrazumeva jednakost i dobrovoljnost partnerstva u vreme kada je povezanost ključna. Ono što je svaku članicu – osnivača platforme kandidovalo jesu tačne i pouzdane informacije, zato smatram da će BREIP otvoriti nove prilike za ceo svet, zajedno sa projektom ‘Pojas i put’, koji se od svog pokretanja pokazao kao ključan za razvoj značajnog dela sveta”, rekao je Sai.

Na današnjem sastanku u Pekingu formirano je Predsedništvo BREIP, koje će biti u stalnom kontaktu i sastajati se jednom godišnje da bi razmatralo funkcionisanje partnerstva.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike