U trendu

Tanker izraelskog milijardera pogođen kod obale Omana

MASKAT – Kod obale Omana danas je pogođen tanker projektilom koji je izazvao manju štetu na trupu, ali niko nije povređen, niti je bilo izlivanja gasnog ulja, saopštila je danas kompanija Istrn Pacifik Šiping (Eastern Pacific Shipping), koja upravlja tankerom Pacifik Zirkon (Pacific Zircon).

Kompanija sa sedištem u Singapuru, koja je u vlasništvu izraelskog milijardera Idana Ofera, saopštila je da istražuje incident koji se dogodio otprilike 150 milja od obale Omana, preneo je Rojters.

„Preliminarni izveštaji ukazuju na to da je brod pogođen projektilom“, navela je kompanija u saopštenju i dodala da ima manjih oštećenja na trupu plovila.

Peta flota američke mornarice saopštila je za britansku agenciju da je upoznata sa incidentom u Omanskom zalivu, a komandant Timoti Hokins nije dao više detalja.

Poslednjih godina u vodama Zaliva bili su napadi na tankere koji su dolazili u vreme pojačanih regionalnih tenzija sa Iranom, podseća Rojters.

U julu prošle godine, sumnjivi napad dronom pogodio je tanker naftnih derivata kojim je upravljala izraelska firma kod obale Omana, a Iran je odbacio optužbe da je odgovoran za taj napad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar