najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Taoci u Jerevanu oslobodjeni, opozicija i dalje zabarikadirana

Naoružani opozicioni demonstranti koji su dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, oslobodili su poslednje zarobljene taoce, saopštile su danas jermenske vlasti.

“Dvoje medicinskih radnika koji su bili poslednji taoci oslobodjeni su sinoć”, rekao je portparol jeremenskog Ministarstva zdravlja Anait Hajtajan.

Bezbednosne službe postavile su otmičarima ultimatum da se predaju do 14.00 časova po srednjoevropskom vremenu i navele da su sva sredstva za mirno rešenje krize iscrpljena posle nasilja koje je usledilo u noći izmedju petka i subote.

Naoružani opozicioni aktivisti otvorili su vatru na policiju i ubili jednog policajca, što je jedan od aktivista negirao, tvrdeći da nije bilo moguće ubiti policajca koji se nalazio u automobilu daleko od nišanske linije.

Nasilje je eskaliralo uprkos pokušajima policije da rastera demonstrante pendrecima i dimnim i šok bombama.

U sukobima su povredjene 63 osobe, a uhapšeno 165, od čega je 26 zadržano u pritvoru.

Kako je prenela agencija Frans pres sa lica mesta, jutros su se iz pravca policijske stanice čule eksplozije.

Dvadesetak pristalica zatvorenog lidera opozicione grupe “Osnivački parlament” Jiraira Sefiliana upalo je u policijsku stanicu 17. jula, ubilo jednog policajca i zadržalo više osoba kao taoce, tražeći ostavku predsednika Jermenije Serža Sarkisijana.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike