U trendu

Taravari: Podržavamo Albanca za predsednika S.Makedonije

SKOPLJE – Gradonačelnik Gostivara i generalni sekretar opozicione stranke u Severnoj Makedoniji „Alijansa za Albance“, Arben Taravari, izjavio je da neće podržati kandidata za šefa države kome ne trebaju albanski glasači, prenosi portal Plus info.

„Konkretno za kandidatkinju iz redova VMRO-DPMNE, Gordanu Siljanovsku Davkovu, ne planiramo da glasamo, pričam hipotetički, ako je reč o kandidatu kome ne trebaju glasači – Albanci“, istakao je Taravari u intervjuu za TV Alsat.

On je dodao da njegova stranka ne planira da se priključi političkim trgovinama.

Taravari kaže da njegova stranka podržava kandidata za predsednika – Albanca Blerija Reku koji, kako je on naglasio, pored podrške kod Albanaca, uživa podršku i kod mnogih Makedonaca, ali i građana drugih etničkih zajednica, te i nezadovoljnih članova VMRO-DPMNE i Socijaldemokratskog saveza.

„Mi smatramo da gospodin Reka ima realne šanse da uđe u drugi krug“, rekao je Taravari.

Na pitanje ko će od kandidata ući u drugi krug izbora, Taravari je odgovorio da Gordana Siljanovska-Davkova ima određenu prednost u odnosu na kandidata vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Steva Pendarovskog, dodajući da se to može promeniti u toku kampanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.