U trendu

Teheran: Odluka Bahreina velika izdaja islama i Palestinaca

TEHERAN – Sporazum Izraela i Bahreina je velika izdaja islama i Palestinaca, saopštio je na Tviteru specijalni savetnik za međunarodne odnose predsednika iranskog parlamenta Hosein Amir-Abdolahian, reagujući na sporazum dve zemlje o uspostavljanju diplomatskih odnosa.

„Nepromišljeni lideri u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu ne smeju da utiru put cionističkim šemama. Oni bi trebalo da nauče lekcije iz istorije. Sutra je kasno“, naveo je na Tviteru Amir-Abdolahian, koji je i nekadašnji zamenik ministra spoljnih poslova Irana, prenosi Rojters.

Bahrein je danas postao druga zemlja Persijskog zaliva koja je sklopila sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Izraelom, nakon što su to nedavno učinili UAE, a u sklopu šire diplomatske kampanje predsednika Donalda Trampa i njegove administracije da u potpunosti integrišu jevrejsku državu u Bliski istok.

Tramp je danas najavio sporazum nakon telefonskog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i bahreinskim kraljem Hamadom bin Isa Al Kalifom.

Trojica lidera takođe su izdala kratku zajedničku izjavu, kojom su potvrdila sporazum.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar